W dniu 8 listopada 2018 roku, uczniowie naszej szkoły uczestniczyli w bardzo ciekawych zajęciach.  Całą gromadą udaliśmy się do piekarni, by zgłębić tajniki powstawania chleba. Zanim przystąpiliśmy do działania- dowiedzieliśmy się czym jest popiół w mące, co to „werkowanie”, gdzie chleby garują i czy drożdże puszczają bąble? Uczniowie odziani w specjalne fartuchy mogli samodzielnie wyrobić i uformować chleb, który trafił do odpowiedniej foremki i oczywiście do pieca.  Czekając na wypieki, nasi zdolni piekarze zajęli się ozdabianiem, specjalnie dla nas przygotowanych babeczek. Zajęcia zostały zorganizowane w piekarni szczecińskiej „U Piekarzy” mieszczącej się na ul. Niemierzyńskiej. Wszystko to udało się zorganizować dzięki wsparciu  ze strony Stowarzyszenia P.O.M.O.C. Serdecznie dziękujemy Pani Prezes Beacie Rojek.

                                       Opracowała: Wioletta Andrzejewska